Blog dogodka Dan fotografije

Pri nas se veliko dogaja. Bi prišel na dogodek?Urnik dogodka >

Panasonic Lumix FZ2000

Lastnosti, ki jih prinaša Lumix FZ2000, so daleč nad omejitvami običajnih kompaktnih fotoaparatov, saj prinaša visoko zmogljivo fotografijo in vrhunsko snemanje videoposnetkov. Lumix FZ2000 je zelo zmogljiv fotoaparat tako za polprofesionalno uporabo kot tudi za izkušene profesionalne fotografe, ki iščejo najvišjo kakovost slike v kompaktnem ohišju.

Filtri Hoya HD Nano

Nova serija filtrov Hoya HD Nano je posvečena profesionalnim fotografom in je zasnovana, da zdrži tudi najtežje pogoje ter naključne fizične poškodbe. Poleg kemično ojačanega optičnega stekla serija HD Nano predstavlja novo razviti premaz, ki je izjemno odporen proti praskam in tako zagotavlja zanesljivo zaščito ne le objektiva, ampak filtra samega.

Nikon D3400 – prvi Nikonov D-SLR za začetnike s povezljivostjo SnapBridge

Nikon D3400 predstavlja novo generacijo vstopnega modela Nikonovih D-SLR fotoaparatov. Od Nikonovih fotoaparatov višjega razreda prevzema preverjeno tehnologijo za povezljivost SnapBridge, s katero zagotavlja stalno in energijsko varčno povezavo fotoaparata s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Samodejna sinhronizacija že med samim fotografiranjem in videosnemanjem omogoča, da lahko svoje pravkar zajete fotografije in videoposnetke takoj naslednji trenutek delite s svetom.

Sonyjeva linija profesionalnih fotoaparatov nadgrajena z novim fotoaparatom Alpha 99 II

Sony se je na Photokini predstavil s svojim novim paradnim konjem, Alpha 99 II, ki fotografom ponuja kombinacijo le najboljšega. Alpha 99 II se ponaša s 35-milimetrskim slikovnim CMOS-senzorjem polnega formata z 42,4 milijoni slikovnih pik z osvetlitvijo iz ozadja, hibridnim sistemom samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem, hitrim neprekinjenim fotografiranjem s hitrostjo do 12 sličic na sekundo, 5-osnim optičnim stabilizatorjem slike in naprednim snemanjem videoposnetkov kakovosti 4K.

Razstava fotografij v trgovini Foto Beseničar

Večkrat smo že razmišljali, kako bi fotografom amaterjem omogočili, da bi predstavili svoja dela. Ena možnost je spletna galerija, druga je prava razstava v galeriji. Prva možnost že obstaja, a ima omejen doseg, pa tudi ogled na monitorju ni enak vzdušju na pravi razstavi. Problem pri pravi razstavi je v visokih začetnih stroških (najem prostora in tisk fotografij) ter relativno slaba obiskanost v dneh po otvoritvi. Ta pada po logaritemski krivulji, torej izjemno hitro. Dolgo se zato v tej smeri ni zgodilo nič konkretnega.

Nikon D5 za nove priložnosti fotografiranja in snemanja

Nikonov novi profesionalni fotoaparat D5 prinaša novo raven zmogljivosti, natančnosti in vzdržljivosti. To mu omogočajo novo slikovno tipalo CMOS formata FX z 20,8 milijona slikovnih točk in razponom občutljivosti ISO do 3.280.000 (Hi 5), nov 153-točkovni sistem samodejnega ostrenja, zmogljivejši slikovni procesor Expeed 5 in zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K/UHD.

Hahnel Extreme baterije visoke kapacitete

Proizvajalec dodatne opreme za fotoaparate Hähnel, znan predvsem po kakovostnih nadomestnih litij-ionskih baterijah, je svoji paradni seriji baterij Extreme dodal dva nova modela visoke kapacitete.

Pentax K-70

Težki vremenski pogoji ne bodo več ovira za fotografiranje. Novi lahki in kompaktni DSLR Pentax K-70 se lahko pohvali s številnimi lastnostmi, ki bi jih pričakovali od modelov višjega cenovnega ranga. Tipalo brez AA filtra velikosti APS-C z ločljivostjo 24,24 milijonov slikovnih točk, procesor PRIME MII z dodano pospeševalno enoto, vgrajeni stabilizacijski mehanizem SR s funkcijo Pixel Shift, zaporedno
fotografiranje s hitrostjo 6 posnetkov na sekundo, vgrajena Wi-Fi povezava ter vrtljivi LCD zaslon so združeni v odpornem in lahkem ohišju, zatesnjenem proti prahu in vlagi.

Matjaž Intihar: Izbor, obdelava, priprava in arhiv fotografij

Se vam je že zgodilo, da ste v roke dobili foto album z več 100 fotografijami, da bi si ogledali potovanje družinskih prijateljev? Oziroma so predvajali več 100 fotografij na zaslonih, predstavitev pa je trajala 20, 30 in več minut? Ni drugega načina kot narediti najožji izbor zanimivih fotografij, jih programsko obdelati in še tako povprečen dogodek, potovanje zna biti zanimiv tudi za druge. Za arhiv je treba fotografije še pravilno označiti, dodati ključne besede in na koncu arhivirati na pravi medij. Predavatelj vam bo podal nekaj praktičnih nasvetov glede izbora fortografij, njihove obdelave za določen predstavitveni medij in arhiviranje z imeni, ključnimi besedami ter barvnimi prostori in formatom zapisa za shranjevanje na različne medije.

Nejc Mažgon: Korak za korakom do lastne CEWE fotoknjige

Nejc Mažgon nam bo na delavnici predstavil, kako lahko naredimo lastno fotoknjigo. Pokazal nam bo, kje lahko prenesemo foto progam cewe.si, kako ga samodejno inštaliramo, sledila bo hitra predstavitev ikon na namizju ter odpiranje foto programa Moj CEWE fotosvet. Nato bo sledil podrobnejši opis postopka postavitve fotoknjige. Med drugim boste izvedeli več o odprtem programu, konceptu “vlečenja” fotografij, o ozadjih, delu s fotografijami, popravljanju kompozicij znotraj okvirja s fotografijami, premikanju okvirjev, medsebojnih izmenjavah fotografij, ozadjih, pisavah in kombiniranju pisav, besedilnih okvirjih …

Luka Marčetić in Darko Herič: Profesionalno snemanje filmov z GH4

Luka Marčetić, režiser, bo skozi primer novega celovečernega filma Pr’ Hostar prikazal uporabo fotoaparata in kamere Panasonic Lumix GH4 na konkretnem projektu. Darko Herič, direktor fotografije, se bo video možnosti z GH4 lotil bolj analitično. Skozi nekaj testnih posnetkov bo prikazal možnosti uporabe in sposobnosti različnih nastavitev za doseganje najboljših rezultatov glede na zahteve snemanja.

Nikon: JAZ SEM Photokina 2016

Obiskovalci Photokine so na Nikonovem razstavnem prostoru lahko prvič v živo preizkusili pred kratkim najavljeni vstopni DSLR Nikon D3400. Poleg profesionalnega modela formata FX, Nikon D5 in njegovega manjšega brata D500 je bila za praktični preizkus na voljo tudi Nikonova prva akcijska kamera KeyMission 360, robustna in vodoodporna 360-stopinjska videokamera z možnostjo snemanja v formatu 4k (UHD).

Olympus PEN E-PL8: Delite svojo strast

Novi, stilski Olympus PEN E-PL8 vas bo navdihnil s svojo enostavno uporabnostjo, kombinirano s klasično obliko ter modnimi rjavimi toni. Moderni dizajn združuje visokokvalitetno kovinsko površino z usnjenimi detajli, zaradi česar bo E-PL8 izstopal, tako kot vi. Zaradi velika izbire stilskih dodatkov bo ta aparat postal modni dodatek, ne le del opreme.

Filtri Marumi EXUS Solid

Japonski proizvajalec fotografskih filtrov in ostale dodatne opreme Marumi je predstavil njihove najboljše zaščitne filtre do sedaj: Marumi EXUS Solid. Ti so kar 7-krat trši od običajnih zaščitnih filtrov in nudijo odlično zaščito za objektive, novi antirefleksni, antistatični in vodoodbojni premazi pa zagotavljajo najvišji nivo kakovosti slike ter enostavno čiščenje.

Panasonic Lumix LX15

Panasonic Lumix LX15 je naslednja generacija svetovno poznanih Panasonic LX premium kompaktnih fotoaparatov. Vgrajena funkcija snemanja 4K video posnetkov pomeni, da je kot nalašč za vse foto navdušence, ki želijo izražati svojo kreativnost kadarkoli in kjerkoli.

Aleš Bravničar: Fotografiranje manekenke Anje Jenko

Aleš Bravničar bo s pomočjo manekenke in Playboyevega sanjskega dekleta Anje Jenko, ki ni Anja Jenko, čeprav to je, v več sklopih predstavil različne tehnike fotografiranja in osvetlitve. In da dokončno razrešimo dilemo glede Anje Jenko. Gre namreč za drugo Anjo Jenko, kot ste jo imeli priložnost fotografirati pred dvema letoma. Tudi ta Anja Jenko je prijazno dekle in manekenka, je Playboyevo sanjsko dekle, bila je Miss Lipice 2014, nastopala je v finalu za Miss Slovenije 2014, Miss Nova 2014 in še bi lahko naštevali.

Joby Griptight POV

Joby GripTight POV Kit je vsestranski nosilec za pametne telefone, ki nudi dober oprijem za čudovite fotografije, gladke videoposnetke in kreativno kadriranje. Ta vsestranski in lahki nosilec ima vgrajeno tudi Impulse Bluetooth® prožilo za Android in iOS naprave.

ORGANIZACIJA DOGODKA
Foto Beseničar d.o.o.
e-pošta: info@besenicar.si
Pravno obvestilo
KONTAKT

14 + 3 =

O DOGODKU
Dan fotografije 2018
sobota, 6. oktober 2018
Ljubljana, Gospodarsko razstavišče
Kako do kraja dogodka?
SPREMLJAJ NAS