EKSTREMNA NARAVA – NEVARNA, A ZELO FOTOGENIČNA

22

OKTOBER, 2016

Marko Korošec: 13:00 – 14:00
Tornado
Supercelične nevihte
Vremenski pojavi

Predavatelj, sicer ljubiteljski meteorolog, bo med predavanjem predstavil, kako se že od leta 1999 ukvarja s preučevanjem ekstremnih vremenskih pojavov po Sloveniji in njeni okolici ter spoznava surovo moč narave, medtem ko v t. i. Aleji tornadov v Združenih državah Amerike izvaja lov na tornade. Preučuje značilnosti tornadov in išče načine, kako preprečiti ali vsaj omiliti njihovo uničujoče divjanje. Lov na nevihte je danes osrednji del njegovega življenja. Kot pri vseh preostalih hobijih je v ozadju nešteto ur trdega dela in nabiranja izkušenj, ki gredo z roko v roki z razumevanjem ozadja fizikalnih procesov v nevihtah, analiziranja dogajanja v naravi, hkrati pa tudi s sposobnostmi hitrega intuitivnega odločanja in vožnje v nevarnih vremenskih razmerah. Na primeru fotografij, video posnetkov in osebnih izkušenj bo prikazal, kako nastanejo nevarni vremenski pojavi, kako poteka lov na te pojave in kako takšne pojave fotografiramo ali posnamemo.

Marko Korošec, lovec na nevihte in tornade

Ljubiteljski meteorolog ter lovec na nevihte in tornade. V zadnjih 17-ih letih je bil V ZDA na lovu za tornadi že 8x. Videl jih je približno 150, tudi od zelo blizu. Leta 2014 je zmagal na natečaju National Geographic Treaveller s fotografijo supercelične nevihte v ZDA, ki jo je poimenoval Dan neodvisnosti. Letos je zmagal na natečaju Inženirske zbornice Slovenije (IZS) s fotografijo viadukta Črni Kal v megli. Svoje fotografije objavlja na svoji spletni strani ter socialnih omrežjih, objavlja tudi v številnih svetovnih medijih, kot so National Geographic, Weather channel, CNN, Daily mail in BBC ter v slovenskih medijih MMC, 24ur, Slovenske novice, Primorske novice in drugje. Predava po knjižnicah in na različnih prireditvah. Vsako leto izdela koledar vremenskih ekstremov. Poleg neviht in tornadov fotografira polarni sij, ukvarja se z astro fotografijo, zimsko pokrajino, neurji … Prihodnje leto začenja z vodenimi ekspedicijami in foto delavnicami na Islandiji in Finskem na temo polarni sij, lov na tornade v ZDA, astro fotografija bo potekala v Dalmaciji, Alpah, puščavah ZDA …

Rezervacija in prijava

Brezplačno rezerviraj svoje mesto na dogodku in sodeluj v nagradni igri za bogate nagrade. Nagrade prispevajo partnerji dogodka, žrebanje bomo izvedli ob zaključku dogodka, nagrajenci pa boste lahko prevzeli nagrade na dogodku ali kasneje na sedežu organizatorja, podjetju Beseničar, na Dunajski cesti 57 v Ljubljani.

* obvezna polja

Takole smo se imeli na prvem dogodku

Prvi Dan fotografije, ki je potekal v soboto, 29. novembra 2014 na Gospodarskem razstavišču, je bil dobro sprejet med slovenskimi fotografi in fotografskimi navdušenci. Celodnevni dogodek, ki je bil namenjen vsem fotografom, ne glede na to, na katero blagovno znamko prisegajo in v katero kategorijo fotografov se uvrščajo je po mnenju organizatorjev podjetja Foto Beseničar poskrbel za večino želja in okusov ne glede na to ali gre za ljubiteljskega ali profesionalnega fotografa. Dogodek so podprli Canon, Nikon, Panasonic, Pentax, Olympus, Tamron, Metz, Lowepro, Hoya in Eneloop.

Osrednji dogodek je bila okrogla miza, na kateri se je za omizjem zbrala vrsta strokovnjakov in priznanih fotografov z različnih področij, in sicer Arne Hodalič, Lenart Kučić, Aleš Bravničar,Matej Špehar, Matjaž Intihar in Jure Eržen.

ORGANIZACIJA DOGODKA

Beseničar d.o.o.

e-pošta: info@danfotografije.si
Informacije za razstavljavce
Pravno obvestilo

KONTAKT

10 + 3 =

O DOGODKU

Dan fotografije 2016
sobota, 22. oktober 2016
od 9.00 do 19.00, Ljubljana

Gospodarsko razstavišče, dvorana Urška
Kako do kraja dogodka?