IZBOR, OBDELAVA, PRIPRAVA IN ARHIV FOTOGRAFIJ

22

OKTOBER, 2016

Matjaž Intihar; 12.00 – 12.30
Izbor fotografij
Obdelava fotografij
Arhiv fotografij

 

Se vam je že zgodilo, da ste v roke dobili foto album z več 100 fotografijami, da bi si ogledali potovanje družinskih prijateljev? Oziroma so predvajali več 100 fotografij na zaslonih, predstavitev pa je trajala 20, 30 in več minut? Ni drugega načina kot narediti najožji izbor zanimivih fotografij, jih programsko obdelati in še tako povprečen dogodek, potovanje zna biti zanimiv tudi za druge. Za arhiv je treba fotografije še pravilno označiti, dodati ključne besede in na koncu arhivirati na pravi medij. Predavatelj vam bo podal nekaj praktičnih nasvetov glede izbora fortografij, njihove obdelave za določen predstavitveni medij in arhiviranje z imeni, ključnimi besedami ter barvnimi prostori in formatom zapisa za shranjevanje na različne medije.

Matjaž Intihar, urednik e-fotografije

Leta 1976 se je na grafični šoli prvič srečal z digitalizacijo slike prek skenerjev. Kot reprodukcijski fotograf je v časopisni hiši Delo deloval v analogni kot digitalni tehniki zajema in priprave fotografije za tisk. Poznavanje in uporaba analogne ter digitalne tehnike v grafiki, mu je v 90-tih dalo možnost pravilnega pogleda na novo, digitalno pot v fotografiji. Od leta 1995 piše članke o digitalni fotografiji, leta 2001 je izdal prvo slovensko knjigo o digitalni fotografiji in revijo e-Fotografija. Napisal je štiri knjige o fotografiji in fototehniki ter več kot 3000 fotografskih člankov in preizkusov opreme. Od leta 1996 vodi fotografske tečaje in potovanja, tečaje obdelave slike ter priprave za tisk.

Rezervacija in prijava

Brezplačno rezerviraj svoje mesto na dogodku in sodeluj v nagradni igri za bogate nagrade. Nagrade prispevajo partnerji dogodka, žrebanje bomo izvedli ob zaključku dogodka, nagrajenci pa boste lahko prevzeli nagrade na dogodku ali kasneje na sedežu organizatorja, podjetju Beseničar, na Dunajski cesti 57 v Ljubljani.

* obvezna polja

Takole smo se imeli na prvem dogodku

Prvi Dan fotografije, ki je potekal v soboto, 29. novembra 2014 na Gospodarskem razstavišču, je bil dobro sprejet med slovenskimi fotografi in fotografskimi navdušenci. Celodnevni dogodek, ki je bil namenjen vsem fotografom, ne glede na to, na katero blagovno znamko prisegajo in v katero kategorijo fotografov se uvrščajo je po mnenju organizatorjev podjetja Foto Beseničar poskrbel za večino želja in okusov ne glede na to ali gre za ljubiteljskega ali profesionalnega fotografa. Dogodek so podprli Canon, Nikon, Panasonic, Pentax, Olympus, Tamron, Metz, Lowepro, Hoya in Eneloop.

Osrednji dogodek je bila okrogla miza, na kateri se je za omizjem zbrala vrsta strokovnjakov in priznanih fotografov z različnih področij, in sicer Arne Hodalič, Lenart Kučić, Aleš Bravničar,Matej Špehar, Matjaž Intihar in Jure Eržen.

ORGANIZACIJA DOGODKA

Beseničar d.o.o.

e-pošta: info@danfotografije.si
Informacije za razstavljavce
Pravno obvestilo

KONTAKT

10 + 11 =

O DOGODKU

Dan fotografije 2016
sobota, 22. oktober 2016
od 9.00 do 19.00, Ljubljana

Gospodarsko razstavišče, dvorana Urška
Kako do kraja dogodka?