METZ M400: NOVA GENERACIJA SISTEMSKIH BLISKAVIC

5

OKTOBER 2016

Metz M400
Sistemska bliskavica
High Speed Synchronisation
Mecablitz

 

Strokovnjaki s področja sistemov foto in video osvetlitve Metz je na letošnjem sejmu Photokina 2016 z novim modelom M400 predstavil novo generacijo kompaktnih sistemskih bliskavic.

Metz Mecablitz M400 je sistemska bliskavica, ki jo odlikuje predvsem kompaktna zasnova, saj je več kot tretjino manjša od tradicionalnih bliskavic npr. Metz 44 AF-2. Ta bliskavica bo ustrezala predvsem vsem fotografom in videografom, tako amaterskim kot profesionalnim, ki zahtevajo visoko zmogljivost in zanesljivost v čim manjšem ohišju.

Več kot tretjino manjša od tradicionalnih bliskavic.

Visoko vodilno število 40 (pri ISO 100 in najdaljši goriščni razdalji) omogoča bliskavici širok razpon uporabnosti, AUTO TTL način pa skrbi za popolnoma avtomatski nadzor bliskavice, kar bo všeč začetnikom fotografije z bliskavico. M400 omogoča brezžičen TTL nadzor tako v Master kot Slave načinu (odvisno od modela fotoaparata) s pomočjo vgrajene optične sprožilne enote, prisotna pa je tudi nastavljiva LED video luč za dosvetljevanje videoposnetkov ali preverjanje senc. Dodatne možnosti osvetlitve odpira vertikalno in horizontalno gibljiva glava, izvlečni reflektor in širokokotni difuzor.

Kompaktna visoka zmogljivost
Razvojnemu oddelku Metz Mecatech je uspelo predstaviti zmogljivo sistemsko bliskavico v zelo kompaktnem ohišju, primerno za uporabo tudi z manjšimi brezzrcalnimi fotoaparati.

High Speed Synchronisation (HSS in FP)
HSS omogoča uporabo bliskavice s časi, krajšimi od sinhronizacijskega časa fotoaparata samega, zaradi česar je mogoča fotografija z bliskavico pri višjih vrednostih zaslonke (npr. za omejitev globinske ostrine pri portretih) v svetlih pogojih.

Edinstvena uporabniška izkušnja
Novost je prenovljen in dobro organiziran uporabniški vmesnik z inovativnim OLED prikazovalnikom, ki omogoča dober pregled vseh funkcij in informacij.

Polna kompatibilnosti
Kot vse Mecablitz sistemske bliskavice je tudi M400 popolnoma prilagojena digitalnim fotoaparatom vodilnih proizvajalcev. Na voljo v verzijah za Canon, Nikon, Olympus/Panasonic/Leica, Pentax, Sony in Fujifilm.

Pripravljeni na prihodnost
Vgrajeni mikro USB priključek omogoča nadgradnje programske opreme bliskavice in tako zagotavlja popolno kompatibilnost s prihajajočimi modeli fotoaparatov.

Tehnične specifikacije
Moč bliskavice
– Najvišje vodilno število 40 pri ISO 100 in 105mm

Podrobnosti
– Edinstven uporabniški vmesnik z OLED prikazovalnikom
– Horizontalno in vertikalno gibljiva glava
– Izvlečna odsevna kartica
– Vgrajeni širokokotni 12mm difuzor
– Motorizirana zoom glava z razponom 24-105mm
– Modelirna luč za preverjanje senc
– Kovinska noga s hitrim zaklepom (razen pri verziji za Sony Multi Interface)

Video luč
– Visokozmogljiva LED video luč
– Moč 100 Lux na razdalji 1m
– Nastavljiva s 6 stopnjami

Funkcije bliskavice
– TTL način (le z digitalnimi fotoaparati)
– Ročni način (M) s 25 stopnjami moči
– Master in Slave brezžična načina
– Servo Flash način s funkcijo učenja
– HSS (odvisno od modela aparata)
– Sinhronizacijski način za 1st curtain in 2nd curtain (odvisno od modela aparata)
– Avtomatska dosvetlitev bliskavice
– Predblisk za zmanjševanje rdečih oči (odvisno od modela aparata)

Napajanje
– 4x AA alkalne ali litijeve baterije
– 4x AA NiMH polnilne baterije

Rezervacija in prijava

Brezplačno rezerviraj svoje mesto na dogodku in sodeluj v nagradni igri za bogate nagrade. Nagrade prispevajo partnerji dogodka, žrebanje bomo izvedli ob zaključku dogodka, nagrajenci pa boste lahko prevzeli nagrade na dogodku ali kasneje na sedežu organizatorja, podjetju Beseničar, na Dunajski cesti 57 v Ljubljani.

* obvezna polja

Takole smo se imeli na prvem dogodku

Prvi Dan fotografije, ki je potekal v soboto, 29. novembra 2014 na Gospodarskem razstavišču, je bil dobro sprejet med slovenskimi fotografi in fotografskimi navdušenci. Celodnevni dogodek, ki je bil namenjen vsem fotografom, ne glede na to, na katero blagovno znamko prisegajo in v katero kategorijo fotografov se uvrščajo je po mnenju organizatorjev podjetja Foto Beseničar poskrbel za večino želja in okusov ne glede na to ali gre za ljubiteljskega ali profesionalnega fotografa. Dogodek so podprli Canon, Nikon, Panasonic, Pentax, Olympus, Tamron, Metz, Lowepro, Hoya in Eneloop.

Osrednji dogodek je bila okrogla miza, na kateri se je za omizjem zbrala vrsta strokovnjakov in priznanih fotografov z različnih področij, in sicer Arne Hodalič, Lenart Kučić, Aleš Bravničar,Matej Špehar, Matjaž Intihar in Jure Eržen.

ORGANIZACIJA DOGODKA

Beseničar d.o.o.

e-pošta: info@danfotografije.si
Informacije za razstavljavce
Pravno obvestilo

KONTAKT

3 + 7 =

O DOGODKU

Dan fotografije 2016
sobota, 22. oktober 2016
od 9.00 do 19.00, Ljubljana

Gospodarsko razstavišče, dvorana Urška
Kako do kraja dogodka?