NIKON D5 ZA NOVE PRILOŽNOSTI FOTOGRAFIRANJA IN SNEMANJA

8

OKTOBER 2016

Nikon D5
CMOS
ISO
SnapBridge

 

Nikonov novi profesionalni fotoaparat D5 prinaša novo raven zmogljivosti, natančnosti in vzdržljivosti. To mu omogočajo novo slikovno tipalo CMOS formata FX z 20,8 milijona slikovnih točk in razponom občutljivosti ISO do 3.280.000 (Hi 5), nov 153-točkovni sistem samodejnega ostrenja, zmogljivejši slikovni procesor Expeed 5 in zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K/UHD.

Nikon D5 prinaša novo raven zmogljivosti, natančnosti in vzdržljivosti.

Novi Nikon D5 s svojimi zmogljivimi funkcijami in izboljšavami izpolni vsa pričakovanja profesionalnih fotografov, ki od novega Nikonovega zastavonoše pričakujejo le najboljše in ustregel vsem najzahtevnejšim tehničnim in vzdržljivostnim izzivom, ki jim bo izpostavljen. Sistem samodejnega ostrenja nove generacije z občutljivostjo do -4EV in 153 točkami ostrenja, od katerih je kar 99 križno občutljivih in pokrivajo večje območje kadra, omogoča natančnejšo širokokotno pokritost in zagotavlja izboljšano pokončno fotografiranje. Novi procesor AF ASIC je s svojo zmogljivostjo računalniške obdelave rezerviran pretežno za sistem AF.

Poleg novo razvitega slikovnega tipala CMOS formata FX z 20,8 milijona slikovnih točk je D5 opremljen še z novim merilnim tipalom RGB s 180.000 slikovnimi točkami za še natančnejše prepoznavanje scen in učinkovitejše 3D sledenje. Tudi tonski prehodi v slikovnem zapisu so bogatejši in natančnejši, D5 pa z zmogljivejšim procesorjem Expeed 5 omogoča neprekinjeno zaporedno fotografiranje s hitrostjo do 12 posnetkov na sekundo z AE/AF sledenjem oziroma 14 posnetkov na sekundo z dvignjenim zrcalom. Medpomnilnik lahko shrani do 200 fotografij NEF (RAW) ali posnetkov v JPEG formatu v enem rafalu, kar je dovolj celo za fotografiranje celega sprinta na 100 metrov v eni seriji posnetkov, ne da bi pri tem morali odmakniti prst s sprožilca.

D5 se ponaša tudi z največjim razponom občutljivosti ISO v vsej Nikonovi zgodovini. Razpon občutljivosti ISO od 100 do 102.400 je navzgor razširljiv vse prek neverjetne vrednosti ISO treh milijonov oz. 3.280.000 pri nastavitvi Hi 5. Videoposnetke lahko zajema z največjo ločljivostjo 3.840 x 2.160 slikovnih točk (4K UHD) pri hitrosti snemanja 30p/25p/24p ali v polni ločljivosti HD (1080p) pri hitrosti snemanja 50p/60p v različnih formatih. Nikon D5 je opremljen z dvema novima režama za kartice XQD, vmesnikom USB 3.0, 4-krat hitrejšim brezžičnim vmesnikom in 2-krat hitrejšim mrežnim priključkom.

Rezervacija in prijava

Brezplačno rezerviraj svoje mesto na dogodku in sodeluj v nagradni igri za bogate nagrade. Nagrade prispevajo partnerji dogodka, žrebanje bomo izvedli ob zaključku dogodka, nagrajenci pa boste lahko prevzeli nagrade na dogodku ali kasneje na sedežu organizatorja, podjetju Beseničar, na Dunajski cesti 57 v Ljubljani.

* obvezna polja

Takole smo se imeli na prvem dogodku

Prvi Dan fotografije, ki je potekal v soboto, 29. novembra 2014 na Gospodarskem razstavišču, je bil dobro sprejet med slovenskimi fotografi in fotografskimi navdušenci. Celodnevni dogodek, ki je bil namenjen vsem fotografom, ne glede na to, na katero blagovno znamko prisegajo in v katero kategorijo fotografov se uvrščajo je po mnenju organizatorjev podjetja Foto Beseničar poskrbel za večino želja in okusov ne glede na to ali gre za ljubiteljskega ali profesionalnega fotografa. Dogodek so podprli Canon, Nikon, Panasonic, Pentax, Olympus, Tamron, Metz, Lowepro, Hoya in Eneloop.

Osrednji dogodek je bila okrogla miza, na kateri se je za omizjem zbrala vrsta strokovnjakov in priznanih fotografov z različnih področij, in sicer Arne Hodalič, Lenart Kučić, Aleš Bravničar,Matej Špehar, Matjaž Intihar in Jure Eržen.

ORGANIZACIJA DOGODKA

Beseničar d.o.o.

e-pošta: info@danfotografije.si
Informacije za razstavljavce
Pravno obvestilo

KONTAKT

8 + 10 =

O DOGODKU

Dan fotografije 2016
sobota, 22. oktober 2016
od 9.00 do 19.00, Ljubljana

Gospodarsko razstavišče, dvorana Urška
Kako do kraja dogodka?