JAZ SEM PHOTOKINA 2016

5

OKTOBER 2016

Nikon D3400
Nikon D5
Nikon D500
SnapBridge

 

Obiskovalci Photokine so na Nikonovem razstavnem prostoru lahko prvič v živo preizkusili pred kratkim najavljeni vstopni DSLR Nikon D3400. Poleg profesionalnega modela formata FX, Nikon D5 in njegovega manjšega brata D500 je bila za praktični preizkus na voljo tudi Nikonova prva akcijska kamera KeyMission 360, robustna in vodoodporna 360-stopinjska videokamera z možnostjo snemanja v formatu 4k (UHD).

Predstavitev in preizkus Nikon D3400, D5 in D500.

Nikon D3400 od Nikonovih fotoaparatov višjega razreda povzema preverjeno tehnologijo za povezljivost SnapBridge, s katero zagotavlja stalno in energijsko varčno povezavo fotoaparata s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Fotografskim začetnikom je v veliko pomoč vgrajeni način foto vodnika, prek katerega se lahko naučijo, kako prilagoditi nastavitve fotoaparata za optimalne fotografije in videoposnetke. Sicer pa D3400 odlikujejo še veliko tipalo formata DX s 24,2 milijona slikovnih točk, razpon ISO občutljivosti od ISO 100 do 25.600 ter zmogljiv procesor Expeed 4.

Profesionalni fotoaparat Nikon D5 prinaša novo raven zmogljivosti, natančnosti in vzdržljivosti. To mu omogočajo novo slikovno tipalo CMOS formata FX z 20,8 milijona slikovnih točk in razponom občutljivosti ISO do 3.280.000 (Hi 5), nov 153-točkovni sistem samodejnega ostrenja, zmogljivejši slikovni procesor Expeed 5 in zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K/UHD. Sistem samodejnega ostrenja nove generacije z občutljivostjo do -4EV in 153 točkami ostrenja, od katerih je kar 99 križno občutljivih in pokrivajo večje območje kadra, omogoča natančnejšo širokokotno pokritost.

V Nikon D500 je vključena večina tehnologij iz Nikona D5. V nabor enakih zmogljivosti sodi sistem samodejnega ostrenja nove generacije AF s 153-točkovnim ostrenjem, slikovni procesor Expeed 5, 4K/UHD video zajem in združljivost s spominskimi karticami tipa XQD. Nikonovi inženirji so mu vgradili slikovno tipalo CMOS z 20,9 milijona slikovnih točk, ergonomijo D500 pa določa ohišje iz magnezijeve zlitine v kombinaciji z ogljikovimi vlakni.

Rezervacija in prijava

Brezplačno rezerviraj svoje mesto na dogodku in sodeluj v nagradni igri za bogate nagrade. Nagrade prispevajo partnerji dogodka, žrebanje bomo izvedli ob zaključku dogodka, nagrajenci pa boste lahko prevzeli nagrade na dogodku ali kasneje na sedežu organizatorja, podjetju Beseničar, na Dunajski cesti 57 v Ljubljani.

* obvezna polja

Takole smo se imeli na prvem dogodku

Prvi Dan fotografije, ki je potekal v soboto, 29. novembra 2014 na Gospodarskem razstavišču, je bil dobro sprejet med slovenskimi fotografi in fotografskimi navdušenci. Celodnevni dogodek, ki je bil namenjen vsem fotografom, ne glede na to, na katero blagovno znamko prisegajo in v katero kategorijo fotografov se uvrščajo je po mnenju organizatorjev podjetja Foto Beseničar poskrbel za večino želja in okusov ne glede na to ali gre za ljubiteljskega ali profesionalnega fotografa. Dogodek so podprli Canon, Nikon, Panasonic, Pentax, Olympus, Tamron, Metz, Lowepro, Hoya in Eneloop.

Osrednji dogodek je bila okrogla miza, na kateri se je za omizjem zbrala vrsta strokovnjakov in priznanih fotografov z različnih področij, in sicer Arne Hodalič, Lenart Kučić, Aleš Bravničar,Matej Špehar, Matjaž Intihar in Jure Eržen.

ORGANIZACIJA DOGODKA

Beseničar d.o.o.

e-pošta: info@danfotografije.si
Informacije za razstavljavce
Pravno obvestilo

KONTAKT

1 + 13 =

O DOGODKU

Dan fotografije 2016
sobota, 22. oktober 2016
od 9.00 do 19.00, Ljubljana

Gospodarsko razstavišče, dvorana Urška
Kako do kraja dogodka?