Novi LUMIX DMC-G80

30

SEPTEMBER 2016

Novi LUMIX DMC G80
Vrhunska kakovost
Digital Live MOS
5-osni sistem stabilizacije slike B.I.S.

 

Panasonic je predstavil robustni Lumix DMC-G80, najnovejši aparat v razredu visoko zmogljivih kompaktnih kamer (CSC). GX80 združuje najnaprednejše tehnologije in praktične funkcije v kompatnem in trpežnem ohišju ter je ustvarjen, da presega vaša pričakovanja.

Vrhunska kakovost z vsakim posnetkom

Novi Lumix DMC-G80 vsebuje izpopolnjeni 5-osni sistem stabilizacije slike B.I.S. (Body Image Stabilizer), ki skupaj z optičnimi sistemi stabilizacije O.I.S. (Optical Image Stabilizer) v Panasonic objektivih tvori revolucionarni dvojni sistem stabilizacije  Dual I.S. MK II; oba sistema s sočasnim delovanjem zagotavljata vrhunsko natančnost tudi v slabših svetlobnih pogojih, drastično pa se tudi zmanjšajo vibracije med zajemom videoposnetkov med premikanjem aparata npr. med hojo, med vožnjo ipd..

Za dodatno zmanjševanje vibracij ima LUMIX DMC-G80 tudi elektromagnetni pogon zaklopa. Tresljaj, ki ga povzroči premik lamel zaklopa se je izrazito zmanjšal, prav tako se je zmanjšal hrup ob zajemu posnetka. Z uporabo trdne magnezijeve zlitine za sprednji del ohišja so se vibracije zaklopa zmanjšale za približno 90% v primerjavi s predhodnikom Lumix DMC-G7.

Najvišja kakovost slike

Slikovno tipalo Digital Live MOS s 16 milijoni točk in novi procesor  Venus Engine je kombinacija, ki prinaša uporabniku možnost zajema živahnih ter naravnih fotografij, z vrhunsko ločljivostjo, visokim kontrastom in živimi barvami pri občutljivosti do ISO vrednosti 25600.

Z odstranitvijo nizkopasovnega optičnega AA filtra izpred tipala DMC-G80 se je mejna ločljivost povečala za približno 10%, hkrati pa Venus Engine zagotavlja živahne in bogate barve z ločenimi nastavitvami večine parametrov slike, kot so odtenek, nasičenost ter kontrast. Poleg teh finih nastavitev parametrov, Lumix G80 omogoča uporabniku tudi izbiro prednastavljenih vrednosti za kontrast, ostrino, nasičenost barv in raven zmanjševanja slikovnega šuma, ter s tem prilagajanje različnim okoljem in načinom fotografiranja.

Brezzrcalniki serije LUMIX G niso poznane samo po svoji kakovosti fotografij ampak tudi po visoko kakovostnem snemanju video posnetkov v 4K načinu. Lumix DMC-G80 lahko posname neverjetno gladke video posnetke v načinu visoke ločljivosti QFHD 4K z 3840x2160 točkami pri 25p ali 24p v MP4 ter full-HD način ločljivosti 1920 x 1080 pri 50p ter AVCHD Progressive oziroma MP4 (MPEG-4 / H.264) formatu z možnostjo konstantnega avtomatskega ostrenja med zajemom videoposnetkov.

Zajemite tisti pravi foto trenutek

Lumix DMC-G80 ima poleg vrhunske kakovosti videoposnetkov 4K, tudi številne funkcije, ki temeljijo na 4K tehnologijah. Funkcija 4K Photo funkcija zajame 30 posnetkov na sekundo in  uporabniku omogoča izsek oziroma shranjevanje točno določenega trenutka v velikosti 8 MP z vrhunsko natančnostjo. Uporabnost sistema 4K Photo razširjajo tudi funkcije 4K Burst Shooting, 4K Burst (Start/Stop) in 4K Pre-burst.
Panasonic Post Focus omogoča kasnejšo izbiro specifične točke ostrenja, kar je posebej primerno za makro posnetke, kjer je velikokrat potreba po več točkah ostrenja slike. Podobno bo makro fotografijo olajšala tudi funkcija Focus Stacking, ki avtomatsko združi več posnetkov različnih globinskih ostrin v enega.

Sistem avtomatskega ostrenja sloni na sistemu kontrastne detekcije DFD (Deph From Defocus), ki zagotavlja izredno hitro in natančno ostrenje. Poleg tega Low Light AF omogoča natančno delovanje ostrenja tudi v slabih svetlobnih pogojih do vrednosti -4 EV, funkcija Starlight AF pa astrofotografom olajša zajem in fotografiranje posameznih zvezd ali nočnega zvezdnatega neba.

Kompaktna in trpežna zunanjost

Da bi zadostili zahtevam uporabe v težavnih razmerah je ohišje DMC-G80 iz magnezijeve litine zatesnjeno proti prahu in vlagu ter tako odporno na težke vremenske razmere.

Ergonomsko oblikovano držalo prinaša še več nadzora in je primeren tudi za držanje z samo eno roko. Dvojna kontrolna koleščka omogočata enostavno nastavljanje vrednosti številnih parametrov.

Veliko elektronsko OLED iskalo s povečavo 0,74x in ločljivostjo 2360k točk prinaša vrhunsko sliko z minimalnim popačenjem in zamikom (zamik znaša le 0,01 s) ter posledično vrhunski pregled nad dogajanjem. 3-inčni LCD zaslon ločljivosti 1040k slikovnih točk, občutljiv na dotik, je vrtljiv in omogoča popoln nadzor nad funkcijami aparata, novost pa je funkcija varčevanja z energijo Power Save Mode, ki drastično podaljša življensko dobo baterije na skoraj 900 posnetkov.

Rezervacija in prijava

Brezplačno rezerviraj svoje mesto na dogodku in sodeluj v nagradni igri za bogate nagrade. Nagrade prispevajo partnerji dogodka, žrebanje bomo izvedli ob zaključku dogodka, nagrajenci pa boste lahko prevzeli nagrade na dogodku ali kasneje na sedežu organizatorja, podjetju Beseničar, na Dunajski cesti 57 v Ljubljani.

* obvezna polja

Takole smo se imeli na prvem dogodku

Prvi Dan fotografije, ki je potekal v soboto, 29. novembra 2014 na Gospodarskem razstavišču, je bil dobro sprejet med slovenskimi fotografi in fotografskimi navdušenci. Celodnevni dogodek, ki je bil namenjen vsem fotografom, ne glede na to, na katero blagovno znamko prisegajo in v katero kategorijo fotografov se uvrščajo je po mnenju organizatorjev podjetja Foto Beseničar poskrbel za večino želja in okusov ne glede na to ali gre za ljubiteljskega ali profesionalnega fotografa. Dogodek so podprli Canon, Nikon, Panasonic, Pentax, Olympus, Tamron, Metz, Lowepro, Hoya in Eneloop.

Osrednji dogodek je bila okrogla miza, na kateri se je za omizjem zbrala vrsta strokovnjakov in priznanih fotografov z različnih področij, in sicer Arne Hodalič, Lenart Kučić, Aleš Bravničar,Matej Špehar, Matjaž Intihar in Jure Eržen.

ORGANIZACIJA DOGODKA

Beseničar d.o.o.

e-pošta: info@danfotografije.si
Informacije za razstavljavce
Pravno obvestilo

KONTAKT

4 + 5 =

O DOGODKU

Dan fotografije 2016
sobota, 22. oktober 2016
od 9.00 do 19.00, Ljubljana

Gospodarsko razstavišče, dvorana Urška
Kako do kraja dogodka?