RAZSTAVA FOTOGRAFIJ V TRGOVINI FOTO BESENIČAR

9

OKTOBER, 2016

Razstava fotografij
Foto Beseničar
E-fotografija
Cewe

 

Večkrat smo že razmišljali, kako bi fotografom amaterjem omogočili, da bi predstavili svoja dela. Ena možnost je spletna galerija, druga je prava razstava v galeriji. Prva možnost že obstaja, a ima omejen doseg, pa tudi ogled na monitorju ni enak vzdušju na pravi razstavi. Problem pri pravi razstavi je v visokih začetnih stroških (najem prostora in tisk fotografij) ter relativno slaba obiskanost v dneh po otvoritvi. Ta pada po logaritemski krivulji, torej izjemno hitro. Dolgo se zato v tej smeri ni zgodilo nič konkretnega. Do pred približno leta dni, ko je urednik spletne galerije e-Fotografije prišel do učinkovite rešitve – avtorjev in odličnih fotografij je v spletni galeriji veliko, namesto v galeriji pa fotografije razstavimo kar v naši foto trgovini. Na ta način za razliko klasične galerije fotografije približamo tistim, ki jih to dejansko zanima oz. jim predstavlja hobi. Ostal je še problem tiska fotografij za razstavo. Tako je nastala povezava galerije e-Fotografije, podjetja CeWe in trgovine Foto Beseničar. Prvi izbere avtorja (včasih tudi več hkrati) in naredi izbor fotografij, drugi poskrbi za kakovosten natis, tretji jih razstavi v svoji trgovini.

Razstava fotografij v trgovini Foto Beseničar

Otvoritve razstav so zagotovo nekaj posebnega, saj se začnejo ob 17. uri, ko je trgovina še odprta. Pogosto se zgodi, da so poleg obiskovalcev, ki so se namenili na ogled razstave, prisotni tudi naključni kupci, ki jim fotografija predstavlja hobi, in zato svoj nakup podaljšajo še za kakšno uro.

Na otvoritvi Matjaž Intihar predstavi avtorja oz. avtorje, če jih je več, ti pa potem na svoj način zgodbo posamezne fotografije, uporabljeno opremo, obdelavo ter včasih še anekdoto o nastanku.

Razstava v trgovini se praviloma zamenja vsak mesec.

Rezervacija in prijava

Brezplačno rezerviraj svoje mesto na dogodku in sodeluj v nagradni igri za bogate nagrade. Nagrade prispevajo partnerji dogodka, žrebanje bomo izvedli ob zaključku dogodka, nagrajenci pa boste lahko prevzeli nagrade na dogodku ali kasneje na sedežu organizatorja, podjetju Beseničar, na Dunajski cesti 57 v Ljubljani.

* obvezna polja

Takole smo se imeli na prvem dogodku

Prvi Dan fotografije, ki je potekal v soboto, 29. novembra 2014 na Gospodarskem razstavišču, je bil dobro sprejet med slovenskimi fotografi in fotografskimi navdušenci. Celodnevni dogodek, ki je bil namenjen vsem fotografom, ne glede na to, na katero blagovno znamko prisegajo in v katero kategorijo fotografov se uvrščajo je po mnenju organizatorjev podjetja Foto Beseničar poskrbel za večino želja in okusov ne glede na to ali gre za ljubiteljskega ali profesionalnega fotografa. Dogodek so podprli Canon, Nikon, Panasonic, Pentax, Olympus, Tamron, Metz, Lowepro, Hoya in Eneloop.

Osrednji dogodek je bila okrogla miza, na kateri se je za omizjem zbrala vrsta strokovnjakov in priznanih fotografov z različnih področij, in sicer Arne Hodalič, Lenart Kučić, Aleš Bravničar,Matej Špehar, Matjaž Intihar in Jure Eržen.

ORGANIZACIJA DOGODKA

Beseničar d.o.o.

e-pošta: info@danfotografije.si
Informacije za razstavljavce
Pravno obvestilo

KONTAKT

1 + 7 =

O DOGODKU

Dan fotografije 2016
sobota, 22. oktober 2016
od 9.00 do 19.00, Ljubljana

Gospodarsko razstavišče, dvorana Urška
Kako do kraja dogodka?