Bali nekoč in danes – Arne Hodalič

28

MAJ, 2024

Arne Hodalič

Fotograf Arne Hodalič se je leta 1994, torej pred natanko tremi desetletji za mesec dni odpravil na otok Bali, kjer je pripravil reportažo, ki je bila kasneje objavljena v več prestižnih revijah po svetu. Okroglo obletnico je želel obeležiti/praznovati na zelo poseben način – s ponovnim obiskom indonezijskega arhipelaga.

Na dogodku bo pokazal nekaj fotografij, ki so nastale tistega daljnega leta 1994, predvsem pa seveda vse, kar je njegov fotoaparat zabeležil med zadnjim obiskom te dežele. Kako se je Bali v tem času spremenil, kaj vse je takrat zamudil in kaj mu je uspelo doživeti na tej zadnji poti pa boste lahko videli in izvedeli na predavanju.

To bo Arnejevo premierno predavanje o Baliju, zato ga ne zamudite!

Arne Hodalič, Nikonov ambasador

Arne Hodalič je znan predvsem po reportažni in dokumentarni fotografiji. Od leta 1990 do 2004 je delal v Parizu in Lausannu kot član nekaterih pomembnejših fotografskih agencij ter organiziral ali se udeležil nekaterih velikih odprav. Objavlja v najpomembnejših svetovnih časopisih in revijah. Svoje delo je predstavil na številnih samostojnih in skupinskih razstavah. Je avtor več fotografskih knjig in priročnikov ter soavtor dokumentarnih filmov.