Viralne zgodbe skupine Dunking Devils

6

OKTOBER, 2018

Dunking Devils
Domen Rozman
Mitja Legat
Deset let viralnih zgodb

 

Kaj imajo skupnega akrobatska skupina Dunking Devils iz majhne Slovenije in medarski jazbec, Honey Badger iz divje Afrike? Oboji so s svojo neustrašnostjo postali svetovni viralni hit. Medarski jazbec je na platformi YouTube zaslovel naključno. Dunking Devils pa viralne uspehe že 10 let dosegajo načrtno, strateško in kar je najpomembnejše ponovljivo.
Domen Rozman, njihov idejni vodja, vas bo popeljal v svet norih idej in z vami delil zgodbo njihovega uspeha. Mitja Legat, režiser najbolj norih projektov Dunking Devils pa vam bo razkril, kaj se skriva za ozadjem objektiva, ko je potrebno ujeti tisti en pravi WAW moment. Kako pridobiti posel velikanov, kot so NFL, Yahoo in Facebook?

Imaš “viralno” idejo, pa nimaš pojma, kako jo pretvoriti v učinkovito marketinško kampanjo? Prisluhni viralnim zgodbam medarskega jazbeca!

Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils

Leta 2004 je v družbi prijateljev in s pomočjo male prožne ponjave začel zabijati koše. Iz strasti je nastala akrobatska skupina Dunking Devils, ki si je z že več kot 1700 nastopi v 47 državah sveta in na kar 5 kontinentih utrdila pot do uspeha. Domen pravi, da je bila ta pot dolga, pogosto boleča, a predvsem nepredvidljiva in zato nadvse zabavna. Ključ do uspeha vidi v pristnem timskem duhu in predanosti norim in navidezno nemogočim idejam. Idejni vodja akrobatske skupine danes vodi viralno agencijo Honey Badger – ekipo kreativcev, ki iz ozadja vodijo blagovno znamko Dunking Devils ter ustvarjajo videe in marketinške kampanje, ki jih je videlo že več kot 100 milijonov ljudi po vsem svetu.

Mitja Legat, videograf in režiser

Od kar pomni ga je navduševalo potovanje, raziskovanje in adrenalin… edina stvar, ki ga privlači še bolj od teh primarnih strasti je želja po spoznavanju novih igrač za zajemanje video materiala. Je ekspert v naprednih načinih snemanja in sicer z uporabo dronov in elektronsko stabiliziranih snemalnih naprav. S tem znanjem že leta uspešno svoj hobi spreminja v službo. Njegova pot je že več let prelpletena s potjo Dunking Devilsov. Sodeloval je namreč pri vseh odmevnejših Dunking Devils projektih in bil ključen pri zagotavljanju njihovega uspeha.