VODILNI FILTRI ŠE IZBOLJŠANI

18

OKTOBER 2016

Hoya HD Nano
Vodilni filtri
Za najtežje pogoje
Ultra trdni

 

Nova serija filtrov Hoya HD Nano je posvečena profesionalnim fotografom in je zasnovana, da zdrži tudi najtežje pogoje ter naključne fizične poškodbe. Poleg kemično ojačanega optičnega stekla serija HD Nano predstavlja novo razviti premaz, ki je izjemno odporen proti praskam in tako zagotavlja zanesljivo zaščito ne le objektiva, ampak filtra samega.

Filtri Hoya HD Nano – vodilni filtri še izboljšani

Tehnologija
Novi ultra trdni, na praske odporni nano premaz je rezultat nanašanja nano delcev v snovi premaza na površino optičnega stekla pri večji hitrosti in z več energije kot pri tradicionalnih postopkih nanašanja premazov. Zaradi tega so plasti delcev na površini stekla nanesene izjemno gosto in tako tvorijo trden in gladek premaz, odporen na praske, ki nastajajo pri brisanju, čiščenju in celo lažjih udarcih.

Glavne lastnosti:

Ultra trdna zaščita
Značilnost serije HD Nano je 32 plasti (na obeh straneh, 16 plasti pri CIR-PL) ultra trdnega in gladkega nano premaza z antirefleksnimi lastnostmi.

Odlična odbijanja vlage in maščobe
Poleg izredno trdne in gladke površine se serija HD Nano ponaša tudi s premazi, ki odlično odbijajo vodo in maščobe, zaradi česar je te filtre zelo lahko očistiti.

Trdo optično steklo
Optično steklo, uporabljeno pri seriji HD Nano, je kemično in termično ojačano za najvišji nivo zaščite. Steklo je prevzeto iz priljubljene serije Hoya HD, ki zagotavlja fotografom zaupanje v produkte Hoya.

Serija filtrov HD Nano bo na voljo v UV in CIR-PL različicah ter premerih od 52 mm do 82 mm.