PROFESIONALNO SNEMANJE FILMOV Z GH4

22

OKTOBER, 2016

Luka Marčetić; 15.00 – 16:00
Darko Herič
GH4
Pr Hostar

 

Luka Marčetić, režiser, bo skozi primer novega celovečernega filma Pr’ Hostar prikazal uporabo fotoaparata in kamere Panasonic Lumix GH4 na konkretnem projektu.

Darko Herič, direktor fotografije, se bo video možnosti z GH4 lotil bolj analitično. Skozi nekaj testnih posnetkov bo prikazal možnosti uporabe in sposobnosti različnih nastavitev za doseganje najboljših rezultatov glede na zahteve snemanja.

Darko Herič, direktor fotografije in Luka Marčetić, režiser

Luka Marčetić, režiser, se je z videom začel ukvarjati leta 2003, a zares šele konec leta 2006, ko je na fakulteti v sobi s cimri snemal skeče po imenu Desna Stran Jajca. Vmes je na računalniku preko webcama snemal Vloge. Leta 2009 je začel na lastno pest delati na spletni seriji Dan ljubezni, ki se je zaključila decembra 2010. V naslednjih petih letih je naredil različne kratke filme, kot sta Moje asocialno življenje in Prepovedani izliv. Lani je naredil svojo prvo komercialno serijo V dvoje. Končal je tudi svoj prvi celovečerni film Pr’ Hostar, v katerem je sodeloval kot režiser.

Darko Herič, direktor fotografije je študiral filmsko in video snemanje na Akademiji dramske umetnosti v Zagrebu. Leta 2012 je magistriral z nalogo o stereoskopskem 3D snemanju. Kot direktor fotografije je posnel 2 celovečerna filma ‘7seX7’ (2011) in Dvojino (2013), tv serijo V dvoje (2015), ter številne druge na mednarodnih festivalih nagrajene kratke igrane, dokumentarne in reklamne filme, ter glasbene videospote. 2014 se je udeležil mednarodne delavnice Berlinale talents v sklopu Berlinskega filmskega festivala. Je član Združenja filmskih snemalcev Slovenije, ZFS. Letos je Panasonicov ambasador programa lumix.