IGRA SE JE SPREMENILA. SPET.

26

SEPTEMBER 2016

Olympus OMD E-M1 Mark II
Način Pro Capture
Natančnost
Mobilen, robusten in zanesljiv

 

Olympus je predstavil brezzrcalni aparat nove generacije OMD E-M1 Mark II, ki se umešča v vrh segmenta in je več kot dostojen naslednik modela E-M1. Fotoaparat je del sistema inovativnih in zelo naprednih tehnologij, namenjenih spremeniti moč fotografije.

Olympus OMD E-M1 Mark II

Zmogljivost in hitrost
Glavna značilnost je hitrost, saj E-M1 Mark II nudi zaporedno fotografiranje do 60 posnetkov na sekundo v načinu AF-S ter do 18 posnetkov na sekundo v AF-C načinu (s konstantnim sledenjem subjekta). Takšna hitrost prekaša najhitrejše SLR aparate, kar omogoča dvojni TruePic VIII procesor; en del skrbi za obdelavo slikovnih podatkov, drugi je namenjen sistemu avtomatskega ostrenja.

Način Pro Capture
Način Pro Capture prinaša revolucijo v fotografiji, kjer je treba natančno ujeti določen trenutek. Ko do polovice pritisnemo gumb sprožila, E-M1 Mark II začne shranjevati posnetke v medpolnilnik (do 14 posnetkov v polni resoluciji), ob dokončnem pritisku pa začne nemoteno zajemati posnetke.

Natančnost
Poleg hitrosti AF sistem On-Chip Phase Detection AF odlikuje tudi izredna natančnost zahvaljujoč 121 križnim točkam fazne detekcije, ki je direktno na tipalu. Številne napredne podporne funkcije zagotavljajo natančnost in zanesljivo delovanje.

Mobilen, robusten in zanesljiv
Premišljeno oblikovano ohišje iz magnezijeve litine je na kritičnih mestih zatesnjeno proti prahu in vlagi, da lahko nemoteno fotografiramo tudi v najzahtevnejših pogojih, tudi pri temperaturah do 10°C. Zaradi kompaktnega dizajna in nizke teže (500 g) gre ta sistemski fotoaparat tja, kamor DSLR ne more. Nova li-ion baterija zagotavlja daljšo avtonomijo ter krajši čas polnjenja.

Odlična kakovost slike
E-M1 Mark II se ponaša z novim Live MOS tipalom velikosti Micro 4/3 in ločljivosti 20.4 milijona slikovnih točk, ki ga podpira zadnja generacija TruePic VIII slikovnega procesorja. Celota je zaokrožena s funkcijami, kot je 50 MP način visoke ločljivosti, kjer aparat zajame 8 posnetkov ter jih kombinira v en posnetek visoke ločljivosti.

Slikovni procesor TruePic VIII
Olympus E-M1 Mark II je opremljen z najnovejšo generacijo slikovnega procesorja dvojne štirijedrne zasnove, kjer je en del namenjen sistemu avtomatskega ostrenja.

Zajem videoposnetkov OM-D Movie 4K
Zaradi kompatibilnosti s 4K (3840 x 2160) in C4K (4096 x 2160) je E-M1 Mark II idealen za filmsko produkcijo. Načina s 30P ali 24P posnetki na sekundo in najvišjim pretokom podatkov pri hitrosti 237 Mb/s omogočata zajem videoposnetkov v cinema standardu za 4K.

5-osna stabilizacija slike
Uveljavljeni Olympus sistem stabilizacije slike je bil pri E-M1 Mark II nadgrajen, tako da omogoča do 6,5 stopenj stabilizacije (v kombinaciji z novim objektivom M.ZUIKO Digital ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO). Zaradi tega sistema stabilizacije je E-M1 Mark II idealen za fotografiranje iz roke ter snemanje videoposnetkov v najtežjih svetlobnih pogojih.

Napredne možnosti
Način Silend Shutter
Tihi način Silent shutter izklopi vse zvoke, ki bi jih aparat lahko proizvajal.

Način Focus Bracketing and Stacking
Omogoča zajeti več posnetkov pri različnih globinskih ostrinah oz. točkah ostrenja ter jih nato združi v en oster posnetek; odlično za makro fotografijo.

Načina Live Composite in Live Bulb
Zajemite čudovite nočne posnetke in panorame v slabši svetlobi s pomočjo teh dveh načinov, saj lahko v živo na LCD zaslonu spremljamo nastajanje slike, kar nam omogoča svobodo spreminjanja nastavitev.

OLYMPUS Capture
OLYMPUS Capture je bil razvit za profesionalne fotografe in zagotavlja nemoten prenos slik preko novega USB 3.0 tip C izhod na vaš PC ali Mac računalnik.