S fotoaparatom do celovečernega filma

6

OKTOBER, 2018

Oskar Šušteršič
Snemalec
S fotoaparatom do celovečernega filma

Ujeti zanimive trenutke s fotaparatom je nekaj čudovitega. Posneti celovečerni film z njim, pa je čisto druga zgodba. Moja zgodba.

10 let nazaj je bila skoraj znanstvena fantastika posneti film z minimalnimi finančnimi sredstvi. Predvsem se je zataknilo pri opremi. Danes je slika drugačna. Z dostopno tehniko, malo kreative, truda in veselja je danes vse mogoče. Predavanje je namenjeno vsem, ki bi se poleg fotografije preizkusili tudi v snemanju.
Kako z začetnimi koraki nadaljevati pot do snemanja celovečernega filma bo predstavil direktor fotografije kultnega dolenskega filma Milice 2, Oskar Šušteršič.

Oskar Šušteršič, snemalec

Z montažo videoposnetkov se je začel ukvarjati pred 10 leti. Je samouk, ki je prva znanja nabiral na različnih delavnicah, obenem pa je izkušnje pridobival  s sodelovanjem pri večjih in manjših projektih, kot so izdelava promocijskih videov, TV oglasov, posnetkov s porok, zabav in drugih prireditev. Leta 2017 je kot snemalec sodeloval pri celovečernem amaterskem filmu Milice 2, nadaljevanju kultnih dolenjskih Milic iz leta 1997, ki je bil v celoti posnet s fotoaparatom Panasonic Lumix GH5. Danes je zaposlen kot vodja video produkcije pri podjetju Infonet Media.