ZASTAVONOŠA MED HIBRIDNIMI FOTOAPARATI

19

OKTOBER 2016

Panasonic Lumix FZ2000
Hibridni fotoaparat
Sistem leč Leica DC Vario-Elmarit
Neomejeno 4K video snemanje

 

Lastnosti, ki jih prinaša Lumix FZ2000, so daleč nad omejitvami običajnih kompaktnih fotoaparatov, saj prinaša visoko zmogljivo fotografijo in vrhunsko snemanje videoposnetkov. Lumix FZ2000 je zelo zmogljiv fotoaparat tako za polprofesionalno uporabo kot tudi za izkušene profesionalne fotografe, ki iščejo najvišjo kakovost slike v kompaktnem ohišju.

Zastavonoša med hibridnimi fotoaparati

Novi hibridni objektivi Leica DC Vario-Elmarit

Lumix FZ2000 ima na novo razvit sistem leč Leica DC Vario-Elmarit, ki nudi 20-kratno optično povečavo oz. ekvivalentno goriščno razdaljo 24-480 mm s svetlobno jakostjo f/2,8 – 4,5. Objektiv je sestavljen iz 16 elementov v 11 skupinah in poudarja visoko zmogljivo optiko z minimalnim popačenjem slike, prenovljen pa je tudi stabilizacijski mehanizem v objektivu, ki sedaj nudi kar za 80% bolje stabilizirano sliko kot pri predhodnem modelu FZ1000. Devet zaokroženih lamel zaslonke skrbi za mehko zameglitev predelov slike izven točke izostritve.

Visokokakovostni videoposnetki na ravni profesionalnih standardov

Lumix FZ2000 prinaša vrhunski zajem videoposnetkov kot ga do sedaj še niste videli v hibridnih kamerah. Sposoben je neomejenega 4K video snemanja po standardu Cinema 4K (ločljivost 4096 x  2160p pri 24 posnetkih na sekundo) in QFHD 4K (ločljivost 3840 x 2160p pri hitrosti do 30 posnetkov na sekundo) v MOV/MP4 formatu ter Full HD video v ultra hitrem načinu prenosa podatkov do 200 Mb/s.

Uporabniki lahko prosto izbirajo med zapisi videa v formatih MOV, MP4, AVCHD Progressive in AVCHD s spremenljivo hitrostjo zapisa podatkov. Lumix FZ2000 ima možnost  pregledovanja slike v realnem času na zunanjem zaslonu s pomočjo mikro HDMI kabla ter sočasnim zapisom videoposnetka. Poleg tega so za bolj unikatno video izražanje dodane funkcije VFR (Variable Frame Rate), Dolly Zoom, Time Lapse in Stop Motion Animation.

V skladu z zahtevami trga na področju filmske produkcije Panasonic nudi možnost nadgradnje programske opreme za kompatibilnost z V-Log L funkcijo.

Ujemite najpomembnejše trenutke

Lumix FZ2000 je opremljen z BSI-CMOS tipalom velikost 1-inč in ločljibosti 20,1 milijona slikovnih točk z izboljšano tehnologijo branja podatkov za nizek nivo šume vse do ISO vrednosti 25600. Avtomatsko ostrenje uporablja tehnologijo Panasonic DFD (Depth From Defocus) za izredno hitro in natančno ostrenje pri hitrosti do 7 posnetkov na sekundo v načinu AFC ter do 12 posnetkov na sekundo v načinu AFS, dodelani medpolnilnik pa ima prostora za do 100 slik v formatu JPEG ali 30 slik v RAW formatu.

Dodatno je na voljo fotografiranje v načinu 4K Photo s hitrostjo 30 fps in možnost obdelave najbolj fotogeničnega trenutka iz 4K burst datoteke ter shranjevanja v foto načinu kot fotografijo. Uporabnik lahko shrani posnetke v velikosti 8 milijonov točk, kar je enakovredno visoki kakovosti  in primerno za tiskanje na velikost papirja do formata A3.

 

Vgrajena funkcija Post Focus omogoča izbiranje dela posnetka, ki je bil izostren, tudi po samem fotografiranju, medtem ko Panasonicov novi Focus Stacking prinaša uporabniku možnost zajema več sličic istega slikovnega dela pri različnih točkah ostrenja ter kasnejše kombiniranje teh sličic v eno fotografijo. Focus Stacking je posebej učinkovit za makro posnetke.

Eleganten dizajn in intuitivno upravljanje

Enostavno kadriranje in pregled tudi v zelo svetlih pogojih omogoča OLED elektronsko iskalo (LVF) z ločljivostjo 2360k slikovnih točk in povečavo 0,74x. Hiter odzivni čas 0,01 sekunde skrbi za gladko pregledovanje brez motečih zamikov.

Ohišje je v primerjavi z FZ1000 nanovo razvito ter prilagojeno dolgotrajni uporabi aparata. Sistem dveh kontrolnih koleščkov spredaj in zadaj omogoča neposredno nastavljanje hitrosti in vrednosti zaslonke. Optimalna razporeditev tipk, koleščkov in drsnikov omogoča intuitiven nadzor fotografiranja in snemanja videoposnetkov. Za še bolj enostavno upravljanje aparata na zadnji strani skrbi velik vrtljiv 3 inčni LCD zaslon z ločljivostjo 1040k slikovnih točk,ki je zaradi možnosti prilagajanja kota pregledovanja primeren tudi za snemanje v nizkem ali visokem načinu.

Na ohišju se nahaja tudi standardni 3,5 mm priključek za mikrofon, ki omogoča visoko kakovostno snemanje zvoka z uporabo zunanjega mikrofona, 3,5 mm priključek za slušalke pa omogoča nadzor kakovosti zvoka med video snemanjem v realnem času. Lumix FZ2000 z vgrajeno Wi-Fi povezavo na zelo enostaven način prinaša še več možnosti raznovrstne uporabe in takojšnje deljenje posnetkov na socialnih omrežjih s pomočjo pametne naprave.