PANASONIC LUMIX LX15

3

OKTOBER 2016

Panasonic Lumix LX15
Premium žepni kompakt
objektiv Leica DC Vario-Summilux
4K Photo in 4K Video snemanje

 

Panasonic Lumix LX15 je naslednja generacija svetovno poznanih Panasonic LX premium kompaktnih fotoaparatov. Vgrajena funkcija snemanja 4K video posnetkov pomeni, da je kot nalašč za vse foto navdušence, ki želijo izražati svojo kreativnost kadarkoli in kjerkoli.

Premium žepni kompakt za dobre posnetke vedno in povsod

Odlični posnetki tudi v slabših svetlobnih pogojih
Lumix LX15 ima nanovo razvit objektiv Leica DC Vario-Summilux s svetlobno vrednostjo f/1,4 – 2,8 z ekvivalentno goriščno razdaljo 24-72 mm. Odlična svetlobna moč objektiva zagotavlja, da zadosti svetlobe doseže tipalo, kar omogoča krajše čase zaslonke in bolj ostre posnetke tudi v slabših svetlobnih pogojih. Dodatno je mogoče tudi ustvarjanje posnetkov, kjer snemani subjekt izstopa iz zamegljenega ozadja za še bolj impresivne fotografije in videoposnetke.

Kljub kompaktnemu ohišju je vgrajena bliskavica za dosvetljevanje

Enostavno in nezahtevno snemanje

Panasonic LX15 prinaša novo obdobje fotografije v vaš žep. Tipalo MOS velikosti 1-inč in ločljivosti 20,1 milijonov točk skrbi za brezhibne fotografije in videoposnetke visoke ločljivosti z obilico podrobnosti. Prenovljena zasnova tipala MOS prispeva tudi k zmanjševanju slikovnega šuma in izboljšanemu razmerju med signalom in šumom za zelo čiste posnetke tudi pri ISO vrednosti 12800. Novost je tudi Random Filter, ki kromatski šum naredi zrnat in se tako le-ta bolj naravno integrira v posnetek.

Za še hitrejši odziv in večjo mobilnost LX15 prinaša hiter in natančen sistem samodejnega ostrenja s pomočjo tehnologije DFD (Depth From Defocus), ki zmanjša čas do izostrene slike. Aparat omogoča tudi hiter zajem fotografij v burst načinu (do 10 posnetkov na sekundo v načinu AFS in do 6 posnetkov na sekundo v načinu AFC).,

Doživite 4K evolucijo v video in foto snemanju
Zahvaljujoč prednostim 4K tehnologije lahko sedaj uporabniki uživajo tako v 4K Photo in 4K Video snemanju. V načinu 4K Photo lahko zajamemo več posnetkov s hitrostjo 30 fps v ločljivosti 4K, nato pa najbolj fotogeničen trenutek shranimo kot fotografijo. Da ne bi zamudili nobenega dogajanja so dodane še funkcije 4K Burst Shooting, 4K Burst (Start/Stop) in 4K Pre-burst.

Izkusite Panasonic 4K tehnologije

Lumix LX15 snema videoposnetke neverjetno gladko in brez motenj v ločljivosti QFHD 4K (3840 x 2160p pri 30 ali 25 posnetkih na sekundo, 24 posnetkov na sekundo v formatu MP4) ali pa FHD (1920 x 1080p pri do 50 posnetkih na sekundo) v formatih AVCHD Progressive oziroma v MP4 (MPEG-4, H.264) s priročnim stalnim samodejnim ostrenjem.

Zaslon, občutljiv na dotik, omogoča enostaven nadzor

Napredno makro fotografiranje za več kreativne svobode

Panasonic Lumix LX15 presega zahteve za kvalitetno makro fotografiranje zahvaljujoč vgrajenim vrhunskim optiki in digitalni tehnologiji. Neverjetne makro posnetke lahko ustvarite že z razdalje 3 cm pri najkrajši goriščnici.

Za makro fotografijo je izjemno uporabna funkcija Post Focus, ki omogoča izbiro izostrenih področjih posnetka po samem  snemanju. Funkcija je najbolj uporabna med makro snemanjem, kjer se zahteva zelo natančno ostrenje ali pa takrat, ko se zahteva sprememba subjekta v ostrenju (zadošča dotik subjekta na zaslonu fotoaparata). Takšne funkcije so uporabne med makro snemanjem majhnih subjektov od blizu kot so npr. insekti ali nakit oziroma med snemanjem obraznih izrazov.

Panasonic je v LUMIX LX15 vgradil tudi najnovejšo funkcijo Post Focus Stacking, ki uporabniku omogoča shranjevanje več sličic istega motiva z različno izostrenimi deli posnetka, nato pa se lahko ta različna izostrena področja slike kombinira v eno samo fotografijo.

Profesionalne funkcije v kompaktnem ohišju

Lumix LX15 je sposoben fotografiranja v kakovosti posnetka RAW in obdelavi le-tega v kameri. Poleg nastavitve barvnega spektra (sRGB, AdobeRGB) je večina slikovnih parametrov kot so ravnovesje beline, osvetljenosti, kontrasta, presvetljenih ali osenčenih delov, nasičenosti barv, slikovnega šuma ali ostrine, popolnoma prilagodljiva, medtem ko so na voljo tudi funkcije Lumix’s Photo Style, Intelligent D-range Control in Intelligent Resolution.

Na zelo svetlem objektivu Leica sta dvojna kontrolna obroča

Kontrolna obročka na aparatu omogočata enostavno in hitro prilagajanje ostrine in vrednosti zaslonke. Aparat vsebuje tudi popularno funkcijo Creative Control, ki prinaša 22 različnih možnosti uporabe slikovnih filtrov, ki vam prinašajo še dodatne užitke v digitalnem svetu fotografije in presegajo pričakovanja uporabnika. Uporaba kateregakoli od teh filtrov je sedaj na voljo tudi v načinih delovanja P/A/S/M. Uporabnik lahko natančno kombinira nastavitve in filtre po svojih željah in tako ustvari najbolj optimalen posnetek.

Dodatne uporabne funkcije

5-osni Hybrid O.I.S. + Način stabilizacije slike – 5-osni Hybrid O.I.S. + (Five Axis Optical Image Stabilizer Plus) učinkovito odpravlja tresenje roke v skoraj vseh smereh in s tem omogoča gladko zajemanje fotografij in videoposnetkov.

120fps visokohitrostno video snemanje: Visoka hitrost snemanja pri 120 posnetkih na sekundo omogoča navdušenim uporabnikom ustvarjanje vrhunskih počasnih videoposnetkov, polnih podrobnosti.

 

Enostavna povezljivost s pametnimi napravami preko Wi-Fi: Lumix LX15 ima vgrajeno tehnologijo Wi-Fi in tako omogoča večjo in bolj fleksibilno kreativnost ter takojšnje deljenje vsebine z drugimi na socialnih omrežjih.