PENTAX K-70

30

SEPTEMBER 2016

Pentax K-70
Visoka ločljivost
Način Live View
Shake Reduction

 

Težki vremenski pogoji ne bodo več ovira za fotografiranje. Novi lahki in kompaktni DSLR Pentax K-70 se lahko pohvali s številnimi lastnostmi, ki bi jih pričakovali od modelov višjega cenovnega ranga. Tipalo brez AA filtra velikosti APS-C z ločljivostjo 24,24 milijonov slikovnih točk, procesor PRIME MII z dodano pospeševalno enoto, vgrajeni stabilizacijski mehanizem SR s funkcijo Pixel Shift, zaporedno fotografiranje s hitrostjo 6 posnetkov na sekundo, vgrajena Wi-Fi povezava ter vrtljivi LCD zaslon so združeni v odpornem in lahkem ohišju, zatesnjenem proti prahu in vlagi.

Težki vremenski pogoji ne bodo več ovira za fotografiranje.

Visoka ločljivost in malo šuma
Pentax K-70 ima najsodobnejše CMOS tipalo velikosti APS-C z ločljivostjo 24,24 MP, ki zagotavlja odlično kakovost slike. Z združitvijo novega hitrega procesorja PRIME MII in novo razvite pospeševalne enote je pri K-70 učinkovito znižana raven šuma pri vseh ISO vrednostih; rezultat so fotografije z bogatimi barvami in finimi detajli vse do najvišje občutljivosti ISO 102400.

Hitro ostrenje tudi v načinu Live View
Novost je prvi hibridni sistem avtomatskega ostrenja v Pentax DSLR fotoaparatu, ki omogoča hitro in natančno ostrenje v načinu Live View. S postavitvijo izredno natančnega tipala kontrastne detekcije ter hitrega tipala fazne detekcije na površino slikovnega senzorja ta inovativni sistem združuje najboljše lastnosti obeh sistemov avtomatskega ostrenja za hitro in zelo natančno izostritev subjekta.

Odličen tudi v najtežjih pogojih
Pentax K-70 se ponaša s popolno zatesnitvijo proti vremenskim odzivom ter odpornostjo na mraz do temperature -10°C. Ohišje, zasnovano s 100 tesnili, se upira vodi, megli, snegu, pesku in prahu, zato boste lahko fotografirali tudi v najtežjih pogojih. Kontrolni koleščki ter držalo so posebej prilagojeni udobnemu držanju in neovirani uporabi z rokavicami. Vrtljivi LCD zaslon je svetel z nastavljivo svetlostjo je dobro pregleden tudi v zelo svetlih pogojih, posebnost pa je možnost rdeče osvetlitve za fotografiranje v zelo temnih pogojih npr. pri astrofotografiji.

Natančno ostrenje z modulom SAFOX X
Natančno SAFOX X tipalo avtomatskega ostrenja zagotavlja odzivno in zanesljivo ostrenje tudi v slabših svetlobnih pogojih, saj ostri do -3 EV. Izbirnih točk ostrenja je 11, od tega jih je 9 križnih. Izboljšani algoritem skrbi za izboljšano natančnost sledenja subjektov, višja je tudi hitrost ostrenja, še posebej v slabši svetlobi,

Stabilizacijski mehanizem Shake Reduction s funkcijo Pixel Shift

(1) Mehanizem SR
Vgrajeni sistem stabilizacije SR v K-70 učinkovito skrbi za ostre fotografije s do 4,5 stopnje kompenzacije. Zaradi zelo prilagodljive zasnove, ki premika tipalo v vse smeri, so na voljo številne uporabne funkcije npr. Astro Tracer, ki v kombinaciji z dodatno GPS enoto O-GPS1 zelo poenostavi napredno astrofotografijo.

(2) Način Pixel Shift Resolution System s popravkom gibanja
Način Pixel Shift Resolution System zajame 4 fotografije istega motive s premikom tipala za en piksel pri vsaki fotografiji ter jih združi v enotno sliko. Končni rezultat je fotografije z izjemnimi podrobnostmi ter natančnimi barvami. Sistem popravka gibanja zazna premikajoče predmete med zajemom fotografij in doda ustrezne popravke.

(3) Inovativni simulator AA filtra za zmanjševanje pojava moiré
Z mikroskopskimi vibracijami tipala med zajemom fotografije sistem simuliranja AA filtra nudi enak nivo zmanjševanja pojava moiré kot optični AA filter. Nadzorujemo lahko jakost učinka tega simulatorja ali pa ga v celoti izklopimo.

Optično iskalo s skoraj 100% pokritostjo
Pentax K-70 ima stekleno prizemsko iskalo z enakimi optičnimi elementi in premazi kot pri modelih višjih razredov. S skoraj 100% pokritostjo in povečavo 0,95x zagotavlja veliko in svetlo sliko za enostavno ostrenje in kadriranje.

Hitro fotografiranje
Z najvišjo hitrostjo zaklopa 1/6000 sekunde in zaporednim fotografiranjem pri 6 posnetkih na sekundo K-70 skrbi za ostre fotografije tudi hitro se premikajočih predmetov.

Nadgrajeno snemanje videoposnetkov
K-70 je najnaprednejši Pentax DSLR za zajem videoposnetkov do sedaj, saj poleg snemanja pri visoki resoluciji Full HD (1920 x 1080p pri hitrosti 60i/30p) v formatu H.264 nudi ostrenje ter avtomatski nadzor zaslonke med samim snemanjem (z ustreznimi objektivi). Novost je tudi 4K Interval Movie način, ki nudi snemanje time-lapse posnetkov v ločljivosti 4K.

Brezžična povezljivost
Vgrajena Wi-Fi povezava podpira nadzor aparata preko pametnega telefona ali tablice s pomočjo aplikacije Image Sync, s čimer lahko poleg zajema fotografij in spreminjanja nastavitev tudi prenašamo slike na pametno napravo ter jih tako lažje in hitreje objavimo na spletu.