SONY ALPHA 99 II

10

OKTOBER 2016

Sony
Alpha 99 II
Profesionalni fotoaparati
CMOS

 

Sony se je na Photokini predstavil s svojim novim paradnim konjem, Alpha 99 II, ki fotografom ponuja kombinacijo le najboljšega. Alpha 99 II se ponaša s 35-milimetrskim slikovnim CMOS-senzorjem polnega formata z 42,4 milijoni slikovnih pik z osvetlitvijo iz ozadja, hibridnim sistemom samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem, hitrim neprekinjenim fotografiranjem s hitrostjo do 12 sličic na sekundo, 5-osnim optičnim stabilizatorjem slike in naprednim snemanjem videoposnetkov kakovosti 4K.

Sonyeva linija profesionalnih fotoaparatov nadgrajena z Alpha 99 II

Profesionalni fotoaparat α99 II, ustvarjen le za najboljše, je oblikovan iz tehnologije prosojnega ogledala, ki zagotavlja edinstven sistem samodejnega ostrenja za hibridni sistem AF z namenskim faznim zaznavanjem iz senzorjev za AF, kateri s 79 križnimi točkami omogočajo učinkovito snemanje objekta.

Domiselnost Sonyjevih najnovejših inovacij za fotoaparate obenem nudi tudi sledenje AF/AE1 pri neprekinjenem fotografiranju do 12 sličic na sekundo (do 8 sličic na sekundo pri fotografiranju v živo). Tehnološko dovršen fotoaparat hkrati tudi ponuja spremljanje AF/AE, 5-osni optični stabilizator slike SteadyShot INSIDE, ki je integriran z ohišjem in je natančno usklajen z ločljivostjo 42,4 milijona slikovnih pik. Fotoaparat pa nudi tudi napredne funkcije za videoposnetke 4K, s katerimi boste lahko ujeli vsak dani moment in ga zabeležili z ločljivostjo, o kateri ste do sedaj lahko samo sanjali.

S spremenjeno zasnovo notranje postavitve in zmanjšano velikostjo 5-osnega sistema za stabilizacijo slike je novo ohišje 8 % manjše od svojega predhodnika α99. Sony je namenil izredno pozornost tudi najmanjšim podrobnostim. Nov fotoaparat tako kljub manjši velikosti nudi izredno visoko stopnjo uporabnosti, trpežno ohišje pa zagotavlja zanesljivost pri uporabi.

Na Dnevu fotografij 2016 bo predstavljena tudi družina premium kompaktnih fotoaparatov serije RX in serija profesionalnih fotoaparatov Alpha za resne fotografe.