FOTOVIDEOGRAFIJA

Sobota, 6. oktober 2018
Ljubljana, Gospodarsko razstavišče
Organizira, Foto Beseničar

Novosti s sejma Photokina

Največji fotografski sejem pri nas

Atraktivni fotošutingi

Fotografska predavanja in delavnice

Še nevidena fotografska predavanja

Razstava fotografske opreme in dodatne opreme

09.30 – 10.00 Začetek dogodka, sprejem obiskovalcev in registracija
10.00 – 11.00 Predavanje: Domen Rozman in Mitja Legat – Viralne zgodbe skupine Dunking Devils »
11.00 – 12.00 Fotografiranje manekenke pod vodstvom Aleša Bravničarja »
12.00 – 13.00 Predavanje: Oskar Šušteršič – S fotoaparatom do celovečernega filma »
13.00 – 14.00 Predavanje: Rožle Bregar – Potopisna izkušnja in zakulisje snemanja dokumentarnega filma Zadnji ledeni lovci »
14.00 – 15.00 Predstavitev Nikon Z serije
15.00 – 16.00 Delavnica: Matjaž Intihar – Photoshop v napredni predelavi slike »
16.00 – 17.00 Fotografiranje manekenke pod vodstvom Aleša Bravničarja »
17.00 – 18.30 Predavanje: Arne Hodalič – Sinovi oblakov iz begunskih taborišč Zahodne Sahare »

Arne Hodalič in Iztok Medja: Predstavitev Nikon Z serije

Predstavitev Nikon Z 7Ob 14. uri bosta Nikonov ambasador Arne Hodalič in NPS fotograf Iztok Medja z obiskovalci delila svoje izkušnje po prvi uporabi novega Nikonovega brezzrcalnega fotoaparata Nikon Z 7.

Arne je prve vtise že dodobra strnil po uporabi Z 7 pri različnih fotografskih projektih, v sklopu katerih se je z Nikonovim brezzrcalnim novincem podal na številne lokacije od podzemlja v slovenski Križni jami, do fotografiranja v Dubaju, fotoaparat pa je preizkusil tudi v studijskem in pri portretnem fotografiranju.
Medtem se je Iztok z Z 7 podal predvsem na teren v lov za pokrajinskimi fotografijami, kot siceršnji uporabnik fotoaparata Nikon D850 pa se je malo bolj poglobil v podobnosti in razlike med omenjenima fotoaparatoma, tako da bo z obiskovalci delil predvsem svojo uporabniško izkušnjo v smislu primerjave Z 7 in D850.

Celoten opis predavanja in predavateljev »

Viralne zgodbe skupine Dunking Devils

Dunking DevilsKaj imajo skupnega akrobatska skupina Dunking Devils iz majhne Slovenije in medarski jazbec, Honey Badger iz divje Afrike? Oboji so s svojo neustrašnostjo postali svetovni viralni hit. Medarski jazbec je na platformi YouTube zaslovel naključno. Dunking Devils pa viralne uspehe že 10 let dosegajo načrtno, strateško in kar je najpomembnejše ponovljivo.

Domen Rozman, njihov idejni vodja, vas bo popeljal v svet norih idej in z vami delil zgodbo njihovega uspeha. Mitja Legat, režiser najbolj norih projektov Dunking Devils pa vam bo razkril, kaj se skriva za ozadjem objektiva, ko je potrebno ujeti tisti en pravi WAW moment. Kako pridobiti posel velikanov, kot so NFL, Yahoo in Facebook? Imaš “viralno” idejo, pa nimaš pojma, kako jo pretvoriti v učinkovito marketinško kampanjo? Prisluhni viralnim zgodbam medarskega jazbeca!

Celoten opis predavanja in predavateljev »

Rožle Bregar: Zadnji ledeni lovci

Rožle BregarZadnji ledeni lovci prikazujejo zgodbo o zadnji generaciji inuitskih lovcev z vzhodne Grenlandije in obravnavajo izredno tragično poglavje v njihovi 4000 let stari kulturi. Potopisno izkušnjo filmske ekipe, ki je tam preživela tako poletje kot zimo, in zakulisje snemanja večkrat mednarodno nagrajenega dokumentarnega filma,

Je fotograf, filmski ustvarjalec, popotnik in ljubitelj gora. Leta 2010 je diplomiral iz športne fotografije na Inštitutu in akademiji za multimedije v Ljubljani. Že kot otrok je okusil lepote naših gora, kar je bil povod za udejstvovanje v športnem plezanju. Po zaključku tekmovalne kariere sta fotografija in snemanje postali njegovi glavni prioriteti v življenju. Danes ga kamera spremlja povsod, tako doma kot v tujini, pod vodo ali pa visoko v zraku. Posnel je več komercialnih kratkih filmov in dokumentarcev; nazadnje je kot sorežiser in direktor fotografije sodeloval pri celovečernem dokumentarnem filmu Zadnji ledeni lovci (2017).

Celoten opis predavanja in predavatelja »

Oskar Šušteršič: S fotoaparatom do celovečernega filma

Oskar Šušteršič10 let nazaj je bila skoraj znanstvena fantastika posneti film z minimalnimi finančnimi sredstvi. Predvsem se je zataknilo pri opremi. Danes je slika drugačna. Z dostopno tehniko, malo kreative, truda in veselja je danes vse mogoče. Predavanje je namenjeno vsem, ki bi se poleg fotografije preizkusili tudi v snemanju.

Oskar Šušteršič se je z montažo videoposnetkov začel ukvarjati pred 10 leti. Je samouk, ki je prva znanja nabiral na različnih delavnicah, obenem pa je izkušnje pridobival s sodelovanjem pri večjih in manjših projektih, kot so izdelava promocijskih videov, TV oglasov, posnetkov s porok, zabav in drugih prireditev. Leta 2017 je kot snemalec sodeloval pri celovečernem amaterskem filmu Milice 2, nadaljevanju kultnih dolenjskih Milic iz leta 1997, ki je bil v celoti posnet s fotoaparatom Panasonic Lumix GH5. Danes je zaposlen kot vodja video produkcije pri podjetju Infonet Media.

Celoten opis predavanja in predavatelja »

Matjaž Intihar: Photoshop v napredni predelavi slike

matjaz-intiharMatjaž Intihar se je leta 1967 na grafični šoli prvič srečal z digitalizacijo in predelavo slike preko skenerjev. Kot reprodukcijski fotograf je v časopisni hiši Delo deloval v analogni kot digitalni tehniki zajema in priprave fotografije za tisk.Že pred prihodom programa Photoshop je imel možnost ročno v temnici in s programi na skenerjih predelovati fotografije. S prihodom namiznega založnitva je leta 1989 v svojem podjetju Image d.o.o. prestopil na namizno založništvo in med drugimi tudi na program Photoshop. Od leta 1996 vodi fotografske tečaje in potovanja, tečaje obdelave in predelave slike.

Celoten opis predavanja in predavatelja »

Arne Hodalič: Sinovi oblakov iz begunskih taborišč Zahodne Sahare

Arne HodaličS fotografom Arnejem Hodaličem bomo spoznavali življenje na tej kruti zaplati Afrike, njegova sopotnica in fotografinja Katja Bidovec pa bo povedala nekaj več o zelo posebnem položaju žensk v tej tradicionalni islamski skupnosti. Arne in Katja sta namreč že dvakrat obiskala šest begunskih taborišč v Alžiriji, med zadnjim obiskom tudi zelo težko dostopno t.i. Osvobojeno ozemlje zahodne Sahare.

Arne Hodalič je znan predvsem po reportažni in dokumentarni fotografiji. Od leta 1990 do 2004 je delal v Parizu in Lausannu kot član nekaterih pomembnejših fotografskih agencij ter organiziral ali se udeležil nekaterih velikih odprav. Objavlja v najpomembnejših svetovnih časopisih in revijah. Svoje delo je predstavil na številnih samostojnih in skupinskih razstavah. Je avtor več fotografskih knjig in priročnikov ter soavtor dokumentarnih filmov.

Celoten opis predavanja in predavatelja »

Aleš Bravničar: Fotografiranje manekenke Marjance Polutnik

ales-bravnicarAleš Bravničar je eden najbolj iskanih modnih fotografov v Sloveniji. Njegove kreativne fotografije so bile v preteklem desetletju del številnih oglaševalskih kampanj (Max Factor, Pošta Slovenije, Zlatarna Celje, Lisca, Škoda) in redno polnijo strani revij doma in v tujini (Elle, Cosmopolitan, Playboy ipd.). Kot predavatelj na prestižni fotografski delavnici Shoot The Centerfold s somentorji po vsem svetu prireja predavanja na temo fotografije. Aleš je avtor dveh knjig na temo fotografske osvetlitve in poziranja pred kamero, za svoje delo pa je osvojil kar nekaj priznanj, med njimi tudi Grand Prix za beauty kampanjo Max Factor s Katarino Čas ter nagrado za najboljšo serijo fotografij na natečaju Slovenia Press Photo 2010.

Aleš Bravničar bo s pomočjo manekenke in Playbojevega dekleta Marjance Polutnik v več sklopih predstavil različne tehnike fotografiranja in osvetlitve.

Celoten opis predavanja in predavatelja »

Drugi Dan Fotografije – 2016

Drugi Dan fotografije je potekal v soboto, 22. oktobra 2016 na istem prizorišču kot leto poprej, vendar na precej večji površini. Dogodek je še enkrat dokazal, da je namenjen vsem fotografom, ne glede na to, na katero blagovno znamko prisegajo in v katero kategorijo fotografov se uvrščajo. Razstava fotografske opreme, dodatkov ter storitev v kombinacijami s številnimi delavnicami in predavanji je zadovoljila večino želja in okusov, ne glede na to ali je šlo za ljubiteljske ali profesionalne fotografe. Dogodek so podprli  Canon, Nikon, Panasonic, Sony, CeWe, Pentax, Olympus, Tamron, Metz, Lowepro, Hoya in Eneloop.

Na predavanjih so se zvrstili Vlasta Kunaver, Aleš Bravničar (fotoshooting z manekenko Anjo Jenko), Nejc Mažgon, Matjaž Intihar, Marko Korošec, Darko Herič, Luka Marčetić in Arne Hodalič.

Takole smo se imeli na prvem dogodku

Prvi Dan fotografije, ki je potekal v soboto, 29. novembra 2014 na Gospodarskem razstavišču, je bil dobro sprejet med slovenskimi fotografi in fotografskimi navdušenci. Celodnevni dogodek, ki je bil namenjen vsem fotografom, ne glede na to, na katero blagovno znamko prisegajo in v katero kategorijo fotografov se uvrščajo je po mnenju organizatorjev podjetja Foto Beseničar poskrbel za večino želja in okusov ne glede na to ali gre za ljubiteljskega ali profesionalnega fotografa. Dogodek so podprli Canon, Nikon, Panasonic, Pentax, Olympus, Tamron, Metz, Lowepro, Hoya in Eneloop.

Osrednji dogodek je bila okrogla miza, na kateri se je za omizjem zbrala vrsta strokovnjakov in priznanih fotografov z različnih področij, in sicer Arne Hodalič, Lenart Kučić, Aleš Bravničar,Matej Špehar, Matjaž Intihar in Jure Eržen.

DOGODEK PODPIRAJO

canon     nikon     sony     panasonic     olympus              lowepro     tokina     metz     marumi     hahnel     hoya     eneloop          velbon        ricoh     pentax      efotografija                         feiyutech-150x150     vipano-150x150

Dan fotografije 2016 - Gospodarsko razstavišče, 1000 Ljubljana, Slovenija

ORGANIZACIJA DOGODKA

Foto Beseničar d.o.o.
e-pošta: info@besenicar.si

O DOGODKU

Dan fotografije 2024
Torek, 28. maj 2024 
Ljubljana, Gospodarsko razstavišče
Kako do kraja dogodka?

SPREMLJAJ NAS